GOEDE DOELEN

jcfHet hoofddoel van de avond is het realiseren van een Johan Cruyff-court in Katwijk. Dit in nauwe samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Deze heeft als missie om jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jongeren met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation d.m.v. drie pijlers; de Cruyff Courts, Gehandicaptensport en Schoolplein14. Door te bewegen worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en ontwikkelen zij zichzelf.

Op dit moment zijn we in overleg met de Gemeente Katwijk van wie we zeer enthousiaste reacties mochten ontvangen. Politieke besluitvorming zal echter pas later in het jaar aan de orde zijn.

 

xeniaNet zoals de vorige 2 edities proberen we ook dit keer jongeren hospice ‘Xenia’ te Leiden verder op weg te helpen.
Xenia biedt een huis met een hart aan patiënten van 16 tot circa 30 jaar met een levensbedreigende ziekte. Vaak hebben zij intensieve, verpleeg-technische en medische zorg nodig. Die kan niet altijd in de thuissituatie worden geboden door familie en vrienden.
Doorgaans komt de leefstijl van ernstig zieke jongeren niet overeen met die van andere gasten in een hospice. Xenia Leiden biedt daarom een woonomgeving die juist afgestemd is op jongere leefstijlen. Xenia is gevestigd op een verscholen plek in het levendige centrum van Leiden. Rust of reuring: de bewoner heeft altijd keus.